Medibling, een juweel aan informatie

ARMBAND ROESTVRIJ STAAL BORISARMBAND ZWART LEDER VERSTELBAARMINI DOG TAG HALSKETTING

Een medisch identificatiejuweel is herkenbaar aan het universele medische teken. Je kan er kort en bondig belangrijke medische en persoonlijke informatie op kwijt door middel van een gravering. In geval van nood kan op deze manier snel en efficiënt gehandeld worden door omstaanders en hulpverleners. 

Voor wie?

In een noodsituatie is de kans reëel dat het slachtoffer zich tegenover de hulpverlening niet of onvoldoende verstaanbaar kan maken. Dit kan zijn ten gevolge van een shock, bewusteloosheid of door onvoldoende kennis van de taal (bvb. in het buitenland). Daardoor gaat kostbare tijd verloren. Tijd die helaas ook over leven of dood kan beslissen.

Met een medisch identificatiejuweel maak je je omgeving attent op je gezondheidstoestand.

Heb je een bepaalde ziekte of een chronische aandoening, allergieën of neem je bepaalde medicatie? Dan heb je er extra baat bij om steeds een medisch identificatiejuweel te dragen. Want deze belangrijke gegevens kunnen een andere dan de normale behandeling noodzakelijk maken, zeker in geval van nood en wanneer je zelf op dat moment niet in staat bent om dit te verwoorden.

Online Medisch Dossier – MediPas

Wist je dat er in België momenteel geen enkele centrale website bestaat waar (spoed)artsen informatie over patiënten kunnen inwinnen? In tegenstelling tot wat soms verondersteld wordt, staan deze gegevens ook niet op de SIS-kaart…

Als klant van MediBling bieden we je de keuze om gratis en vrijblijvend gebruik te maken van een online Medi-Pas dossier. Op deze gebruiksvriendelijke site staan kant-en-klare documenten, te vergelijken met de formulieren die je moet invullen bij een opname in het ziekenhuis, waarin je extra informatie ter beschikking kan stellen, zoals :

Naam en contactgegevens van behandelende arts(en) of van familieleden, een nauwkeurige beschrijving van jouw ziekte of aandoening, een overzicht van eerdere operaties of behandelingen, medicatie, bloedgroep, allergieën, logboek van doktersbezoeken,…

Hoe werkt het?

Bij aankoop van een MediBling vink je het vakje “Ik wens een Medi-pas” aan. Dan valt de onderste lijn van de beschikbare gravering weg. Hier graveren wij de link naar je online Medi-Pas, gevolgd door jouw registratiecode, bvb. “MEDI-PAS.COM 12121234” Na je aankoop ontvang je een paswoord per e-mail.  Daarmee je kan inloggen om jouw medi-pas dossier aan te maken en te beheren. Dit dossier beheer je vanaf nu volledig zelf !

In geval van nood kunnen hulpverleners met behulp van de REGISTRATIECODE + FAMILIENAAM op jouw MediBling dit online Medi-Pas dossier opvragen en bekijken. Zonder paswoord kunnen deze gegevens evenwel nooit gewijzigd worden.

Opgelet!

In principe kan iedereen die beschikt over je registratiecode en familienaam dit dossier bekijken, we raden je aan om toch voorzichtig om te springen met het bekendmaken van je code en met de informatie die je in je dossier vermeldt. Vaak is het al voldoende om de naam van de behandelende arts of ziekenhuis te vermelden.

Tenslotte nog dit…

DE GEGEVENS DIE OP EEN MEDIBLING JUWEEL GEGRAVEERD STAAN WORDEN DOOR MEDIBLING NOOIT BEWAARD OF GEBRUIKT VOOR ANDERE DOELEINDEN! Wij willen onze klanten enkel bijstaan en helpen om hun medische gegevens zo snel mogelijk ter beschikking te kunnen stellen aan medische diensten. Indien je nog vragen, opmerkingen of suggesties hebt mag je steeds contact opnemen via

info@medibling.com

Indien je je MediBling juweel verliest (eventueel door diefstal) of je wenst dit dossier om andere redenen stop te zetten dien je dit onmiddellijk te melden via

stopmedipas@medibling.comof bel +32 14 41 81 50

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s