Welke boodschap brengt PharmaSmile?

De PharmaSmile    PharmaSmile_logo_small

Hier vindt u de boodschappen die PharmaSmile meedraagt:

pharmasmile_pillDe vorm van het logo maakt duidelijk dat het hier gaat om een geneesmiddel. Waarin verschillen geneesmiddelen nu van andere “gezondheidsproducten”? Wel, geneesmiddelen moeten bewijzen dat ze van goede kwaliteit, veilig en doeltreffend zijn. Enkel dan keurt de minister van Volksgezondheid ze goed en krijgen ze het geneesmiddelstatuut. Geneesmiddelen op zich zijn belangrijk. Maar het goed gebruik ervan al evenzeer. Want pas als u een geneesmiddel op de juiste manier gebruikt, is het maximaal doeltreffend.

pharmasmile_crossHet groene kruis verwijst naar de apotheker en naar de boodschap “Vraag raad aan uw apotheker”. Dankzij zijn opleiding heeft de apotheker een grondige kennis van het geneesmiddel. De apotheker kan u raad geven en waarschuwen voor verkeerd gebruik.

pharmasmile_eyeHet oog vertelt u dat u de bijsluiter aandachtig moet lezen. De bijsluiter is de identiteitskaart van het geneesmiddel. Hij bevat belangrijke inlichtingen over het geneesmiddel.

pharmasmile_mouthDe mond staat voor de boodschap “Geen langdurig gebruik zonder medisch advies”. Want over het gebruik van geneesmiddelen moet u praten. Als u voorschriftplichtige geneesmiddelen neemt, spreekt u daarover met uw arts. Ook als u OTC geneesmiddelen (geneesmiddelen die u zonder voorschrift kan verkrijgen) gebruikt, doet u er goed aan het hem te zeggen wanneer u op raadpleging gaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s